Ikväll fick jag besök av min vän Carina.
Hon hade med sig en bit oxfilé.
Ingredienser 3 port:
Kött:
Salt
Svartpeppar, grovmald
Lök:
Baskrydda (1 del vitpeppar och 9 delar salt)
Råstekt potatis:
Baskrydda (1 del vitpeppar och 9 delar salt)
Senapsmousse:
1 msk strösocker
1½ msk dijonsenap
2 msk pepparrot, riven (vi hade på tub)
1 msk kapris
1 msk senapspulver, Colman's
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar, grovmald
Till servering
Jamen då kör vi………
Börja med att……… Korka upp vinflaskan så den får lufta….
Sedan så…..
Vispa grädden och sockret lätt till fluffig konsistens.
Tillsätt övriga ingredienser till senapsmoussen.
Vispa ett par tag till och smaka av med salt och peppar.
Täck med plastfolie och ställ kallt.
Stek löken på medelvärme i smör i ca 20 minuter tills den
blir karamelliserad.
Smaka av med baskrydda, håll varmt.
Under tiden råsteker du potatisen i smör, kryddad med
baskrydda
Stek köttet hastigt i smör och olja i en mycket het panna.
Salta och peppra.
Servering: