Idag kör jag i min Crock-pot för det är så bekvämt
Det blev totalt 110 köttbullar
1 förp fransk löksoppa (blå band)
1 msk lökpulver
1-2 msk baskrydda
1 msk kryddpeppar (hel, mortlas väl)
2 krm kanel
2 msk kikkoman soya
Och till tillagningen:
1 msk Mrs
Chengs mushroom soy
Gör så här:
Blanda allt (förutom vatten och mrs chengs muschroom soy)
väl
Jag använde degmaskinen
Idag var jag ute efter att det skulle bli lite överbearbetat
Ta en klick blandad färs och gör ett stekprov
om det skulle behövas mer kryddor.
Täck färsbyttan med folie och ställ kallt.
Låt vila någon timme
Formad tajta köttbullar ca 20 gram styck - 2 cl
(snapsmått)
Blöter mått och händer i kallt vatten mellan varven för att
det inte ska klibba så mycket.
Lägg i köttbullarna i slökokaren
Häll på vatten blandat med mrs chengs mushroom soy
Kör 4 timmar på låg
Tror det finns 90 köttbullar kvar nu....
Kommer att brynas i smör innan servering