lördag 25 oktober 2014

Inspiration & Recept - Fransk hamburgare med Dijonkantareller

Blev inspirerad att prova ett recept på köttfärslimpa som jag inte stött på tidigare
 Jag visste ju att det var många som har löksoppa i köttfärsen - men inte gräddfil

Jag blandade allt och ställde in det i kylen så smeten fick sätta sig.
Sedan formade jag biffar och stekte dom i smör och rapsolja.
Håll inte på och vänd biffarna flera ggr - då går dom sönder

Det kommer fler recept längre ned

Dagens Middag

Franska hamburgare
 På smörstekt bacontoast & toppad med
Gräddstuvade Dijonkantareller

Gräddstuvade Dijonkantareller
100 g färska gula kantareller, fräses i smör
krydda med salt och vitpeppar (9 delar salt - 1 del vitpeppar)
tillsätt 1,5 dl grädde och 1 tsk dijonsenap - låt sjuda på låg värme till det kokat ihop

Smörstekt bacontoast
2 skivor lantbröd bredes med ett lager baconost
lägg på ett par lager ost på ena skivan
lägg på den andra skivan
Smörstek på medelvärme till fin färg på båda sidor