fredag 21 november 2014

Recept & Inspiration: Chili Cheese Hamburgare

2,3 kg Nötfärs 20%




2,3 kg        Nötfärs
1 msk        Salt
1 - 2 msk   BBQkrydda

Blandas hastigt - överarbeta inte smeten - Ställ i kylen över natt

Forma burgare

Jag använder hamburger press
Har du inte en sådan så ta 2 assietter o lägg färsen mellan och pressa



Det ska tilläggas att min press inte är riktigt nog stor för att pressa 200 grams hamburgare

Stek i olja och smör ca 3-5 min på varje sida på medelhög värme 






Nu -  nu är det dags att börja bygga burgare
Börjar med ett varmt Bröd med Cheddar,
Hemmagjord Dressing, Isbergssallad, 
260 gr Chiliburgare , 3 skivor Bacon,
2 skivor Cheddar Ännu mera Dressing, 
Confiterad Rödlök, och ett varmt Bröd som avslutnng


Dagens Middag
260g  Chili Cheese Hamburgare - med tillbehör