100 g Tagliatelle
270 g vitvinskokade musslor utan skal
1/4 dels röd paprika tunnskivad
2 msk rödlök i bitar
1 vitlöksklyfta, riven
30 g smör
½ dl vittvin
2 msk hummerfond
2 msk chilisause
½ dl grädde
2 msk finhackad bladpersilja
1 tsk torkad oregano
Ungefär så här gjorde jag:
Kokade pastan 1 min kortare än rekommendationerna
Kylde av pastan hastigt och ställde åt sidan
Smälte smöret, och la i röd och vitlök - hettade upp lite snabbt
Tillsatte paprika och vinet - som fick sjuda några minuter
Tillsatte hummerfond, chilisauce, grädde, oregano, gav det ett snabbt uppkok
Till sist i med musslorna och pastan och lät det sjuda ihop ca 2 min medan jag blandade allt
Avslutade med att röra ned persiljan och hällde upp allt på en stor tallrik - och njöt.