Idag blev det rester - men inte vilka rester som helst
Paltrester
Har du inga paltrester så bjuder jag på ett paltrecept längst ned i detta inlägg.
Eftersom jag ville skämma bort mig själv så började jag med att:
Steka baconbitar knapriga - la på hushållspapper för att rinna av
Satte en smörklick i stekpannan och stekte palten lätt gyllenbrun i kanterna
Tillsatte 1 dl gräddmjölk som fick koka in samtidigt som jag rörde sakta i pannan
Dagens middag
Smörstekt & Mjölkstuvad Palt
Krispigt Bacon
Lingonsylt och en Smörklick
Och här kommer Paltreceptet
10-12 dl
vetemjöl
1 msk salt
Starta stor gryta vatten (Minst 10 liter grytstorlek)
Mal sidfläsk i köttkvarn, ställ åt sidan
Skala potatisen, kör genom köttkvarn,
Blanda mjöl och salt - spara lite vetemjöl för att kunna
styra konsistens på palten
Blanda mjöl och potatis till en jämn smet
Dags att rulla palt
Jag brukar använda ett dl mått till smeten och en tsk till
fläsket
ta smet i handen - gör en grop - lägg i fläsk - rulla ihop,
släpp i kokande vatten.
Använd gärna en träslev så det inte stänker så mycket - rör
om då och då.
Låt sjuda i ca 30-60 min
Servera med extrasaltat smör och lingonsylt