Zwinto och Matomanens Norrländska
Carbonara
Zwinto & jag satt och spånade på hur man skulle göra en norrländsk variant av den Italienska klassikern Carbonara
Hur kan man sätta en skåning
(Zwinto) till att vara med att skapa en Norrländsk Carbonara
Det gick ba fint
- jag är ju norrlänning
Här kommer det !!!
Eller - vänta lite - nu kommer sista provlagning innan rätt recept
Så här gjorde jag idag - rätt
recept längre ned
3 port: detta behövs
600 g mandelpotatis, klyftad
1 st stor rödlök, (63 gr), strimlad
2 tsk salt
2 msk hel kryddpeppar, mortlad
90 gr kantareller varav 25 gr hackade till sås
2,5 dl grädde
1 tsk muschroom soy
240 gr älg eller renskav
salt
och vitpeppar ( 9 delar salt, 1 del vitpeppar)
25 g västerbottenost, riven
1 st äggula
2 msk lingon
Mortlade kryddpepparkorn
Skar lök
Hackade upp kantareller till sås
Borstade och klyftade mandelpotatis
Förstekte potatis i smör och rapsolja, kryddade med 1 tsk kryddpeppar och salt efter smak - Slog av värmen
Wokade Skaven i olja, kryddade med 1,5 msk mortlad kryddpeppar och salt efter smak - Slog av värmen
Fräste hackade kantareller i smör och kryddade med salt och vitpeppar
Tillsatte 2,5 dl grädde och 1 tsk muschroom soy - lät det sjuda ihop
Under tiden startar jag potatisen igen - och steker på medelvärme 5-10 min
Startar skaven och bränner på den
Samtidigt smörfräser jag dom sista kantarellerna som kryddas med salt o vitpeppar
Smaka av sås med salt och ev red med maizena om det behövs
SERVERA
Men hallå - var är lingonen???
HÄR
Glömde för jag var så hungrig...
Nåja - nu kommer receptet på
NORRLÄNDSK CARBONARA
Ska detta nu göras på riktigt så görs det på en Murika över öppen eld i skogen
Men det går att göra i en stor wokpanna oxå
3 port: detta behövs
600 g mandelpotatis, klyftad
2 st stor rödlök, (ca 120 gr), strimlad
2 tsk salt
2 msk hel kryddpeppar, mortlad
90 gr kantareller varav 65 gr hackade till sås
2,5 dl grädde
240 gr älg eller renskav
25 gr västerbottenost, riven
1 st äggula
2 msk lingon
salt och vitpeppar ( 9 delar salt, 1 del vitpeppar)
Förberedelser
Mortla kryddpepparkorn
Skär lök
Hacka upp kantareller till sås
Borstade och klyftade mandelpotatis
Förbered lingon
Riv 25 gr västerbottenost
Hetta upp smör och rapsolja i het murika/wok
Tillsätt potatisen och fräs under varsam omrörning ca 10 min
Tillsätt skav samt salt och kryddpeppar
Woka till skaven är brynt
Tillsätt röd lök och kantareller - krydda med salt och
vitpeppar
Häll över grädde och soya låt sjuda i ca 5 - 10 min
Separera 1 äggula/portion
Vid servering - Toppa med
Riven Västerbottenost, Lingon & Äggula