Älgfärssås med rödvin och trattkantareller
10 gr torkade trattkantareller
smör att steka med
2 msk tomatpuré
2 msk oregano
1 msk grovmald svartpeppar
2 tsk salt
1-
Till avsmakning: salt och grovmald svartpeppar
Börja med att blötlägga den torkade svampen i rödvinet ett par timmar.
Stek den finhackade löken på låg värme i ca 20 min (rör om då och då så den inte bränns)
Ta upp löken och ställ åt sidan
Fräs tomatpurén i smör
Tillsätt och bryn älgfärsen, krydda med salt och svartpeppar
Tillsätt den stekta löken, rödvin och trattkantareller, älgfond, tomatkross, oregano, svampbuljongtärning och chilisause/ketchup
Ge ett uppkok under omrörning
Sänk värmen sätt på locket och låt sjuda i 1-2 timmar (jag körde 2 timmar)
Rör om då och då så det inte bränner fast.
Ta av locket och öka värmen lite så det fortsätter sjuda.
Låt det reducera ned i ca 45 min - 1 tim rör om då och då.
Jag satte lite vetemjöl i en tesil och pudra över för att få en krämigare konsistens på slutet (rör om och sjud 5 min)
Smaka av med salt, svartpeppar
Serverade med spagetti
Glömde säga att jag hade en röd paprika som jag var tvungen att göra något med... så den fick hänga med finhackad sista timmen....