Det ska börjas i tid - köttbullar till jul
Och idag med ett nytt recept jag sammanställt av en hel drös andra recept
6 portioner:
1 dl panko ströbröd
1 msk potatismjöl
1-1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt/ vitpeppar (9 delar salt och 1 del vitpeppar)
3 msk finhackad
gul lök
400 gr nötfärs
smör
och rapsolja att steka i
Så här gör du:
Blanda panko, potatismjöl, grädde, salt och peppar i en
bunke. Låt svälla ca 10 minuter.
Fräs löken i olja i en stekpanna på medelvärme 5 minuter,
tills den mjuknar. - kyl
Blanda allt i en bytta -
blanda väl, men inte för länge – då finns risk att färsen bli seg.
Ställ i kylen så smeten får ta ihop
Forma smeten till ca 35-40 köttbullar (för 6 portioner).
Tips:
Fukta händerna med lite olja mellan varven
(bra att ha vinylhandskar i det läget)
Jag stekte köttbullarna i rätt mycket smör och rapsolja i en stekpanna på
medelvärme 7–8 minuter
Sedan fick dom gå i klara i ugn ca 6 min - kom ihåg - jag gjorde väldigt stora köttbullar.
När dom var klar hällde jag upp dom i ett durkslag.
Bara för att inte allt för mycket fett skulle följa med.
Sedan fick dom gå i klara i ugn ca 6 min - kom ihåg - jag gjorde väldigt stora köttbullar.
När dom var klar hällde jag upp dom i ett durkslag.
Bara för att inte allt för mycket fett skulle följa med.