Provar idag en variant med mer mjöl än jag normalt har.
(brukar ha 5 dl till 1 lit mjölk)
2 tsk socker
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 lit mjölk
5 ägg
Gör så här:
Blanda ihop vetemjöl, strösocker, salt och bakpulver i en
bunke.
Tillsätt ca 6
dl mjölk, vispa till en slät smet
Tillsätt äggen och vispa ihop,
Tillsätt resten av mjölken,
vispa ihop till slät smet
Låt smeten stå och svälla övertäckt i kylen i cirka 1 timme.
Smält smöret och vispa ihop det med smeten.
Värm upp våffeljärnet. Smörj våffeljärnet med smör.
Grädda
våfflorna tills de får en gyllenbrun färg (jag körde 4 min per lägg) Häll cirka 1 dl smet per våffla.
Servera
våfflorna nygräddade.
Jag serverade våfflorna med créme fraiche och hjortronsylt.
Borde haft bacon oxå...
Middag ikväll blir kalla våfflor med smör och socker...