Idag blev det vegetariskt.
Fick en burk ramslökspesto från Alice Borg i gruppen
"Matglädje
med Kockar och Amatörer" på facebook
Hon har kört på känn efter ett recept hon hittade på Ica
Kuriren.
Länk till orginalreceptet och skaparen av receptet lite
längre ned
Nu var ju då frågan, vad ska jag hitta på.
Detta blev resultatet.
Jag kokade pasta och smörfräste finhackade gula kantareller
När kantarellerna var klar la jag ned 1 msk ramslökssmör som smälte medan jag hällde av pastan. Sedan blandade jag kantarellerna och ramslökssmöret med pastan och la upp på tallriken.
Toppade med riven ost.
Klickade över ramslökspeston och avnjöt en enkel och god pasta
Detta recept kommer från Ica Kuriren
Receptet är komponerat av Miriam Johansson.
Du behöver:
3 matskedar pinjenötter
eller 10 skållade och skalade sötmandlar
riven, lagrad, smakrik (typ parmesan eller Västerbotten)
1 kryddmått salt
nymald svartpeppar
Gör så här:
1 Finhacka ramslöken. Mortla eller kör bladen i en
matberedare tillsammans med nötter eller mandel.
2 Kör till purékonsistens och häll sedan under omrörning ned
oljan och till sist den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
3 Servera direkt eller lägg över i en rengjord glasburk med
lock.