Visst är det dags för Vegetariskt igen !!!
Tänkte göra en liten form, men det blev 4 portioner
Ostkrämig Pasta & Veggratäng 2016
Det här är en variant av den jag gjorde till
vegetarianerna på Liljaskolan när jag jobbade där.
Den var omtyckt
Ingredienser 4 port
baskrydda (1 del vitpeppar, 9 del salt)
ostsås (se recept nedan)
Ostsås
2 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
baskrydda
Gör så här:
Koka pastan, kyl och låt ligga i kallt vatten
Hetta upp en stor gryta, gärna belagd
Fräs lök och morot till rödlöken är glansig
Tillsätt vittlöken och fräs lite till
Krydda lätt med baskrydda
Pudra mjölet över lök och morot, vispa ihop
Tillsätt mjölken i omgångar till den tjocknat
Koka upp under omrörning och sjuda i 3-5 minuter
Smaka upp med baskrydda -
Det ska vara väldigt salt för det kommer mycket mer som är
okryddat
Rör ned blomkål, broccoli, sparris och gröna ärtor
Rör ned osten till såsen
Häll av pastan vätskan och rör ned den i såsen
Blanda väl och häll i gratängform
Toppa med riven ost
Gratinera i 200° varmluftsugn i ca 20 – 30 minuter.
(vanlig ugn + 25°) - Till gyllenbrun färg
Servera med
En klick chilisause
ev lingonsylt
och grönsaker
Gott och enkelt