Ingredienser 2-3 port
2 tsk bakpulver
1 tsk salt (tillsatte mer salt under stekning, smaksak)
1 msk farinsocker
3-4 msk smör + smör till stekning
Tillagning del 1:
Sikta mjöl och bakpulver i en bunke
Tillsätt farinsocker och salt - vispa ihop
Tillsätt mjölken - vispa ihop slätt
Tillsätt äggen - vispa ihop slätt
Vispa i ärtor och sparris - ställ åt sidan
Tillagning del 2:
Lägg uppklippt sidfläsk i en kall stekpanna
Hetta upp pannan och rör om sidfläsket till dess det är
nästan torrt i pannan och fläsket är krispigt - Slå av värmen och smält smöret
på eftervärmen
Häll allt i pannkakssmeten - Vispa ihop
Dax att grädda:
Jag tog en stor gjutjärnspanna som jag smälte smör i
Portionerade ca ½ dl pannkakssmet i 3 högar i stekpannan per
panna
Vände på pannkakan när den inte var rinnig ovanpå
Upprepade detta till smeten var slut
Tillsatte lite smör när det behövdes
Osöta Amerikanska Plättar
Fyllda med Sidfläsk, Sparris, Ärtor
Serverade med
Kokt broccoli
Smör
Lingonsylt