fredag 22 juli 2016

Vitlök & Svartvinbärsbräserad Pepparkarré - Enkelt recept



Detta är ett enkelt och gott Karrérecept


Du behöver en stekpanna med lock
 

Till 1 portion:

1 skiva karré, ca 2 cm tjock
Salta och klappa in rejält med grovmalen svartpeppar
Hetta upp en stekpanna med 2 msk rapsolja och 2 msk smör
När smöret slutar fräsa
Lägg ned karrén och 2 vitlöksklyftor och 1 tsk rosmarin
Stek ca 2-3 min - vänd på karrén
Tillsätt 1 msk kalvfond
Stek ca 2 min medan du samtidigt öser den
Tillsätt 1½ dl konc svartvinbärsdryck 
och ½ dl vitt vin eller vatten
Sätt på locket och minska värmen till 1
Bräsera under lock ca 30 min



Servera


Vitlök & Svartvinbärsbräserad Pepparkarré
Med
Vitlök och Persiljesmör
Samt
Rostad Nypotatis