Snabbt och gott för 1 person
Bara lite planering
Marinad:
½ tsk bikarbonat
1 tsk kycklingkrydda, knorr
½ tsk vitlökspulver
1 tsk ingefärapulver
3 tsk kinesisk soja
1 tsk rapsolja
1 tsk kycklingfond
Rör ihop
Blanda marinaden:
Låt kycklingen marinera ett par timmar
Vänd/rör om då och då
Resten:
3-4 ms rapsolja att steka i
½ st rödlök, liten, skivad
4-5 st
broccolibuketter, delade
2 tsk sesamfrö
Tillaga:
Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja
när oljan nästan börjar ryka - minska värmen till häften
Skicka i lök och kyckling inkl marinad
Fräs hastig samtidigt som du vänder på allt (woka)
Tänk på att kycklingen ska vara genomstekt men inte torr
Det går ganska fort
Tillsätt broccoli och sesamfrön
Woka 1 min till
Servera direkt
KinaInspirerad Kycklingwok
Basmatiris
Utmärkt vardagsmiddag
Gott var det desutom