Idag blir det fisk med sås
Och en del annat gott
Jag fick häromdagen 2 burkar i posten som väckte min
nyfikenhet
Okey då - jag visste dom skulle komma.
------------
Jag var inte mindre nyfiken för det.
Så nu ska jag smaka och se vad jag tycker om dom.
Igår provade jag Cassis
Och idag blev det Citron & Povire
En burk räcker till
3-4 portioner
Bra syra och smak
av citron.
Gott att äta direkt
ur burk
Det poppar så
läckert i munnen när smaken frigörs.
Poscherad Torsk 2016
Rune Edin
Tillagningstid: ca. 30 minuter
2-3 portioner
Du behöver - Fisk
1 1/2 liter vatten
2 tsk salt
3 hönsbuljongtärningar
½ rödlök i grova bitar
1/2 skivad lök eller purjo
1-2 skivade morötter
15-20 kryddpepparkorn
2 lagerblad
några persiljestjälkar
Gör så här - Fisk
1 Koka vatten och salt med persilja, lök och morot i 15 minuter. Sila. Det kan göras i förväg
2 Strax före servering Koka upp spadet i vid traktörpanna eller bred gryta. Lägg i fiskfiléerna, lägg på locket och drag grytan åt sidan. Efter 4-7 min minuter är fisken lagom kokt och skivig, (beror på tjocklek) ta upp med hålslev. Dra av eventuellt skinn först nu. Servera omgående
Smörsås - Beurre Blanc
Recept från Receptfavoriter.se
Smörsås eller Beurre Blanc. En klassisk enkel, snabb och god
sås till fisk eller grönsaker. Smörsås görs med schalottenlök, vinäger, vitt
vin samt smör.
Du kan också ha i en skvätt grädde fast då blir det mer en
vitvinssås dock mycket god till fisk som ugnstekt lax, gös eller fast fisk.
Har du inget vitt vin kan du ta vatten och öka på mängden
vinäger till dubbla.
4 port
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 10 min
Klart på: 15 min
Ingredienser - Smörsås
3 schalottenlökar
2 msk vitvinsvinäger
1 msk citronsaft (valfritt)
salt och vitpeppar
Givetvis glömde jag att lägga på räkorna innan jag fotade. Så jag tog några extrabilder |
Tillagning - Smörsås
1. Skala och hacka schalottenlöken så fint du kan.
2. Blanda löken med vinäger och vitt vin i en kastrull och
koka ihop (reducera) till ca hälften - det tar ca 5 minuter beroende på
kastrull.
3. fram en ny kastrull och sila över såsen (sila bort
löken).
4. Sätt tillbaks kastrullen på medelvärme och klicka i smör
som du rör i under kraftig vispning. Då reder sig smöret till en fin slät
smörsås.
5. Ta av från värmen och smaka av med något krm salt och krm
vitpeppar samt lite citronsaft.
6. Smörsåsen är klar att servera.
------------
Dagens Middag
Pocherad Torsk
Beurre Blanc
Stekt Potatis
Räkor
Molekylära Pärlor Citron och Peppar
Så här skriver dom
om produkten --->> HÄR
Dessa vackra och
goda pärlor har en fyllig smak av citron och lättare toner av peppar. Används
med fördel till fisk och skaldjur, eller till smakrik mat såsom grillat kött.
Tillverkad i
Frankrike