Det efterlyses ofta curryrecept till Crock-Pot
Currykyckling Crock-Pot style
Rune Edin
3 msk rapsolja
1 tsk tomatpuré
1-2 msk curry (Smaksak - jag tog 1
msk idag - för lite tycker jag)
Kycklingfond - 3 st alternativ
1 msk fond + 4 msk vatten
Gillar du inte hela skalade - ta
krossade
3 kycklingfiléer, strimlade
1 näve vitkål, finskuren (råkade ha
i kyl så den fick följa med)
½ msk dragon
2-3 msk maizena redning
salt
Önskar jag haft en röd paprika
Den hade jag strimlat ned direkt i
pottan
Lyfter smaken ett par snäpp
Snåltipset: ta dubbelt av morötter
och vitkål
Idag får ni 2 alternativ på
tillvägagångssätt
(Det är inte så stor skillnad)
Alt 1.) Börja på morgonen:
Min Crock-Pot har brynfunktion,
Så jag gör allt i den om jag börjar
på morgonen.
Men det går bra att förbereda i
stekpanna oxå
Hetta upp rapsolja, fräs tomatpuré
och curry hastigt
Tillsätt gul lök, vitlök, fräs
hastigt
Häll på kycklingfond, rör om och ge
ett uppkok
Häll över i pottan - tillsätt
tomaterna och mosa dom lite
Tillsätt kyckling, morötter, vitkål
och purjo - rör om
Kör 4 timmar på låg
När det är 30 min kvar - tillsätt
grädde, dragon och redning, rör om
Kör klart - smaka av med salt och
dragon
Alt 2.) Förbered kvällen före:
Hetta upp rapsolja i en stekpanna
Fräs tomatpuré och curry hastigt
Tillsätt gul lök, vitlök, fräs
hastigt
Häll på kycklingfond, rör om och ge
ett uppkok
Kyl väl
(Det spelar dock ingen roll om man
tillagar allt i ett svep)
Häll över i pottan - tillsätt
tomaterna och mosa dom lite
Tillsätt kyckling, morötter, vitkål
och purjo - rör om
Sätt på locket, ställ i kylen
På morgonen sätt pottan i
värmeenheten
Kör 4 timmar på låg
När det är 30 min kvar - tillsätt
grädde, dragon och redning, rör om
Kör klart - smaka av med salt och
dragon
DAGENS MIDDAG
Currykyckling Crock-Pot style
Ris
GOTT