söndag 8 maj 2016

Pasta med Sparris och Räkor - Recept


Pasta con asparagi e gamberetti


Ingredienser:
1 stor port eller 2 förrättsportioner
100-125 g Pasta (jag tog Gnocci idag)
Salt till kokvattnet (spara 2-3 dl kokvatten till senare)
1 msk Olivolja
25-50 g Rödlök, strimlad (½ stor rödlök)
1 st Vitlöksklyfta, finskivad
20-30 g Sparris snedskuren ca 2 cm (5 st tunna)
½ msk Chili, finstrimlad
½ dl Vitt Vin
5 Coctailtomater, kvartade
1 msk Chilisause
1 msk Hummerfond, konc
1 msk Oregano,torkad
1 tsk Basilika, torkad
1-2 dl Kokvatten från pastan
1-2 msk Smör
1 dl Räkor, skalade
½ dl Persilja färsk, hackad
Salt och svartpeppar


(Jag använder min wokpanna hela vägen)

Gör så här:
Koka upp vattnet och salta rejält
Koka pastan enl avisningarna
Spara 1-2 dl pastavatten - Häll av pastan i ett durkslag
Kyl pastan väl
Detta kan förberedas tidigt


Hetta upp oljan i woken
Fräs lök, vitlök, sparris och chili, hastigt
Tillsätt vitt vin, oregano, basilika, chilisause, cocktailtomater.
Låt sjuda ett par minuter
Tillsätt pastan och 1 dl av pastavattnet
Låt sjuda till pastan är mjuk
Fyll på med mer pastavatten om det behövs
Smaka av med salt och svartpeppar
Vänd i smör och rör till nästan smält
Vänd i persiljan ett par varv
Toppa med räkor


Servera



 DAGENS MIDDAG
Pasta med Sparris och Räkor