Pasta con asparagi e
gamberetti
Ingredienser:
1 stor port eller 2
förrättsportioner
100-125 g Pasta (jag tog Gnocci
idag)
Salt till kokvattnet
(spara 2-3 dl
kokvatten till senare)
1 msk Olivolja
25-50 g Rödlök, strimlad (½ stor
rödlök)
20-30 g Sparris snedskuren ca 2 cm (5 st tunna)
½ msk Chili,
finstrimlad
½ dl Vitt Vin
5 Coctailtomater,
kvartade
1 msk Chilisause
1 msk Hummerfond,
konc
1 msk Oregano,torkad
1 tsk Basilika,
torkad
1-2 dl Kokvatten från pastan
1-2 msk Smör
½ dl Persilja färsk,
hackad
Salt och svartpeppar
(Jag använder min
wokpanna hela vägen)
Gör så här:
Koka upp vattnet och
salta rejält
Koka pastan enl
avisningarna
Spara 1-2 dl pastavatten - Häll av
pastan i ett durkslag
Kyl pastan väl
Detta kan förberedas tidigt
Hetta upp oljan i
woken
Fräs lök, vitlök,
sparris och chili, hastigt
Tillsätt vitt vin,
oregano, basilika, chilisause, cocktailtomater.
Låt sjuda ett par
minuter
Tillsätt pastan och 1 dl av pastavattnet
Låt sjuda till
pastan är mjuk
Fyll på med mer
pastavatten om det behövs
Smaka av med salt
och svartpeppar
Vänd i smör och rör
till nästan smält
Vänd i persiljan ett
par varv
Toppa med räkor
Servera
DAGENS MIDDAG
Pasta med Sparris och Räkor