Dax för en gryta ikväll tillsammans med min vän Zuzz
Med fisk och skaldjur denna gången
Recept längre ned
DAGENS MIDDAG
Fisk & Skaldjursgryta a' la Runé
Med kokt potatis & toppat med bacon
Och sallad i botten
Recept - Fisk & Skaldjursgryta a' la
Runé
125 g bacon, finstrimlat
1 st rödlök, tunnskivad
2 tsk oystersause
1 tsk fishsause
2 msk hummerfond
2 dl grädde
300 g valfri fisk i rejäla tärningar - jag rensade frysen på div
2 dl räkor - skalade
Lite
olja och en klick smör att steka i
Fräs bacon krispigt i lite olja -
låt rinna av på hushållspapper
Stek löken mjuk och glansig i lite
olja och en klicksmör
Tillsätt grädde, oystersause,
fishsause och hummerfond under vispning
Tillsätt fisken och låt det få ett
uppkok
Red med maizena om det behövs
Ställ åt sidan 15 min
Tillsätt räkorna och ett snabbt
uppkok (om du vill göra det enkelt till serveringen så lägger du i baconet nu -
jag sparade det till serveringen)
Smaka av med salt och vitpeppar
Tips/förslag:
Om du vill - (jag glömde) - kan du tillsätta ½ dl
vittvin innan du tillsätter grädden som du då minskar med motsvarande mängd
grädde