Varför "Fulvarianten" ?
Jo, skriver jag inte det så blir jag påhoppad
"Det är ju inte en riktig Carbonara"
Jag tycker det är en lyxigare variant
Detta behövs 2 port
1-2 st
Vitlöksklyftor, rivna
2-3 msk Rödlök, finhackad
1½ dl Kokvatten från pasta
½ dl Vitt vin
1½ dl Grädde
Salt och grovmald svartpeppar
200-250 g
Pasta, förkokas, kyls ställs åt sidan
Garnityr
4 msk Prästost, riven (hade vällagrad hemma)
Persilja, finhackad
(Ev fryst röres ned precis före servering)
Fläskströssel
Börja med
Förbered pastan
Förbered pastan
Koka al dente, ska ned i pannan sedan
Häll av vattnet men spara ca 2 dl
Kyl pastan rejält - ställ åt sidan
Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna
Fräs 25% av sidläsk och bacon krispigt men inte bränt
Låt rinna av på hushållspapper, ställ åt sidan
(fläskströssel = garnityr)
Nu är vi klar med förberedelserna.
Det är bra att ha en rejäl stekpanna - jag kör i woken
(köptes på IKEA för 99:- många år sedan - älskar den)
---------------------------
Nu lagar vi maten
Hetta upp Ghee (eller olivolja) i pannan
Tillsätt resten av bacon och rimmat sidfäsk, fräs hastigt 1½
- 2 min under omrörning
Tillsätt rödlöken och purjon, fräs 1 min utan att det bränns
Tillsätt vitlök, låt fräsa 2 min utan att brännas
Tillsätt vitt vin, låt sjuda till hälften är borta
Tillsätt pastavatten, grädde, och avrunnen pasta
Låt sjuda 2-3 min, så det kokar ihop
Smaka av med salt och grovmald svartpeppar
Sekunden före servering röres finhackad persilja i ned
Garnera med fläskströssel, riven ost och äggula