Jag har
idag gjort dom frasigaste våfflorna i mitt liv.
Och jag kan inte
komma med ett bra recept
För jag kombinerade
2 olika pannkaksrätter i samma bytta
Ska försöka
beskriva Receptet - Allt på en höft
Detta behövs - Totalt
2 lit Mjölk
50-75 gr Smör
3-4 tsk Salt
2-4 tsk Florsocker
1 tsk Bakpulver
-------------
Vi börjar med -
Smet del 1:
Vispa ihop
1,5 lit Mjölk
3 tsk Salt
Sikta upp mjöl och
salt i en bytta
Tillsätt hälften av
mjölken, vispa till en jämn smet
Tillsätt resten av
mjölken, äggen och salt, vispa ihop
Ställ åt sidan för
att vila
-------------
Fläskpannkakan:
Sätt ugnen på 175
grader C
Lägg
35 gr Smör
I belagd
gratängform (jag har min favorit)
Detta är en lite dyrare variant än dom som man normalt hittar på affärerna - kostar mellan 200-250 kr Men jag har använt den i över 10 år och den håller än |
In i ugn på 200
grader 4-6 min så fläsket får färg
Häll lite drygt 1,5 dl av Smet del 1 i
formen
Grädda i 175
graders ugn nedre botten i ca 40-45 min
-------------
Då laddar vi för
våfflorna
Smet del 2:
Vi har resterna av
smet del 1
½ lit Mjölk
3-4 tsk Salt
2-4 tsk Florsocker
1 tsk Bakpulver
35 gr Smör, smält
Sikta över resten
av mjöl, kryddor, och bakpulver
Vispar ihop det rejält
Tillsätter resten av mjölk och ägg - vispa ihop
Tillsätt det smälta smöret - vispa ihop
Så nu är det bara att börja grädda våfflorna
-------------
Det är gott med bacon till så jag la ett bakplåtspapper i min favorit form + bacon 6-7 min på 200 grader klart |
Dagens Middag
Frasiga Råg-Våfflor
Bacon
Hjortromsylt