Jag gjorde ett pasta o skaldjursrecept igår som ni hittar :
När jag smakade av den under tillagningen insåg jag att grundsåsen blir kanon som en tomatsås till pasta
Ghee Tomatsåsbas
2 port
3-4 msk Ghee
2 tsk vitlöksklyfta riven
2 msk vitvinsvinäger
1½ msk tomatpuré
5 msk rödlök finhackad
5 msk purjolök finhackad
12 coctailtomater kvartade
1½ st grönsaksbuljongtärning
1½ dl persilja, finhackad
Hetta upp Ghee i en wok/sauteuse
Tillsätt, vitlök, rödlök, purjo, tomatpuré och
buljongtärning
Fräs hastigt utan att bränna
Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och tomater
Ge ett uppkok - Sjud 3-4 min
Tillsätt persilja rör om rejält och fräs ca 1
min
Smaka av med salt om det behövs
Serveras till god pasta med ett glas gott vitt vin
/Rune Matomanen