Detta blir ett långt inlägg tror jag
Det är uppdelat över 2 helger
Det kommer ett recept på maten som serverades, Dessutom talar jag om vilka fel jag gjorde - så slipper ni
Jag utgick ifrån
Till att börja med så tog jag hel kummin och mortlade, det ska vara mald
Sedan hade jag på tok för lite lökpulver (för lat för färsk)
Dessutom tog jag för mycket vitlök.
Dom största felen jag gjorde var i kryddningen.
Men jag tror jag missade något med rullen oxå.... den blev inte vacker
Det här är bästa bilden på det färdiga kebabköttet Hur dom andra såg ut som tar vi inte nu... |
----------------
Så valde jag att skiva rullen i småbitar
Finhacka 2 gula lökar
Hettade upp ½ dl rapsolja i woken
Fräste löken hastigt och tillsatte kebabskaven
Wokade i ca 4-5 min och kryddade på med salt
Tillsatte 350 g Stark Ajvar
Wokade ihop och smakade av med salt och svartpeppar
Kylde, vaccade och frös in.
----------------
Så då är vi framme till gårdagens middag.
Wokad Kebabkatastrof i Ajvarsås
Smörfräst purjo & rödlök
Potatismos,
När jag helt plötsligt fick 3 matgäster
Kanontrevlig - bara dyka in i frysen efter mera.
Det innebar ju att jag la extra kärlek till det hela
----------------
Wokad Kebabkatastrof
i ajvarsås (4 stora
portioner)
3 msk rapsolja
2 gula lökar,
grovhackade
1 grön paprika,
strimlad
½ gul paprika,
strimlad
Salt och grovmald
svartpeppar
ev lite vatten
Hetta upp rapsoljan i
woken
Tillsätt och fräs
löken lätt glansig utan att bränna
Tillsätt räddad
kebabskav, Woka hastigt
Tillsätt paprika,
Woka hasigt
Tillsätt Alvar, låt
sjuda, ca 5-10 min
(Tillsätt ev lite
vatten om du vill ha det tunnare)
Smaka av med salt och
svartpeppar
Done
----------------
Potmos (5 stora portioner)
1-2 tsk baskrydda
(smaka av sedan om du vill ha mer)
1 tsk curry (smaka av
sedan om du vill ha mer)
Koka potatisen
mjuk välsaltat vatten
Ge smör, grädde och
lättcréme fraiche ett uppkok
Häll potatisen i
durkslag så vattnet försvinner
Pressa potatisen i
grytan (för att få ett slätt mos)
(Är det bara jag som
äter, så pressar jag inte - jag vill ha det rustikt)
Tillsätt smör och
gräddblandningen + kryddor
Vispa ihop, smaka av
med mer kryddor och ev mer smör/grädde
Vispa inte för länge
- då blir det tapetklister
Done
----------------
Smörfräst purjo &
rödlök
12-15 cm purjo, det gröna,
finstrimlat
1 stor rödlök,
grovstrimlad (5 mm )
1 msk rapsolja
2 msk smör
1 krm baskrydda
Hetta upp rapsolja i
liten panna (gärna en sauteuse)
Fräs purjo hastigt
Tillsätt smöret, när
det börjar fräsa
Tillsätt röd lök och
baskrydda
Fräs hastigt - bara
så rödlöken knappt blir glansig
Done