Idag blir det ett långt inlägg - med massor av recept
Igår kom polaren Janne och hälsade på
ör att lira lite, grilla och diskutera meningen med livet
----------------------------------
Igår kom polaren Janne och hälsade på
ör att lira lite, grilla och diskutera meningen med livet
----------------------------------
Idag bjuder Janne Püschel på 2 recept
Tzaziki
1/2 gurka
2 klyftor vitlök, rivna
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
Dela gurkan, dra ur kärnona,
grovriv,
Lägg i sil och salta, låt vätska
dra ut, pressa ur det sista,
Blanda med yoghurt, vitlök, och
svartpeppar
Låt stå kallt och dra.
Kyckling med indiska dofter
Marinad
1 tsk tio kryddors curry,
2 tsk masala
1/2 tsk salt
Blanda marinaden
Lägg kycklingen i dubbla fryspåsar
Häll över marinaden
Knyt ihop, marinera i minst ett
dygn
Sedan är det bara att köra i ugn eller grilla till dess du har innertemp 70 grader
Ingredienser:
1 burk Kikärtor, sköljda och avrunna (410 g/250 g avrunna)
½-1 msk Real lemon
4-5 msk Olivolja
1 tsk Salt
1/2 tsk spiskummin
4 msk Tahini (sesampasta)
2-5 msk Vatten (beroende på hur lös du vill ha din hummus)
Kör kikärtorna med allt utom vatten
i en matberedare eller en handmixer.
Blanda röran rejält slät.
Vill du ha den tunnare tillsätt
vatten
Smaka av med salt.
Garnering
Olivolja
Kikärtor
Chiliflakes
eller paprikapulver (går att uteslutas)
Mitt recept är lite annorlunda än orginalreceptet som du hillar i länken
----------------------------------
Ingredienser 4-5 portioner
Ca 600 g
potatis
2 vitlöksklyftor rivna
1/2 tsk grovmalen
svartpeppar
20 gr smör
2-300 g riven ost
baskrydda
Gör så här
Skiva potatisen, tunt
Fräs vitlöken, hastigt
Tillsätt mjölk grädde och potatis
Ge det ett uppkok
Smaka av med baskrydda och svartpeppar
Låt sjuda 5 min under omrörning
Sleva upp i muffinsformar
(jag hade dubbla så dom skulle hålla ihop bättre)
Lämna lite utrymme överst
Gratinera i 200 graders ugn i 20 min
Ta ut ur ugn
Så här långt kan du förbereda inför morgondagen om du vill
Innan den ska in i ugnen igen så
Toppa med en tomatskiva och rejält med riven ost
Gratinera i 200 graders ugn i 20 min
Låt den stå och ta ihop sig en stund medan du förbereder
resten
----------------------------------
Gårdagens Grillmiddag med Efterrätt
Kyckling med indiska dofter
Potatismuffin
Tzaziki
Humus
Chokladpannacotta med Jordgubbssalsa
Samt ett gott vin till det
Chokladpannacotta med
Jordbubbssalsa
Denna tillverkas i 2 steg
2 port.
Ingredienser
2 port
|
lager
1
|
lager
2
|
gelésocker multi
|
1 msk
|
1 msk
|
vaniljsocker
|
1 tsk
|
1,5 tsk
|
cacao
|
5 msk
|
2 msk
|
grädde
|
Lager 1 gör så här:
Blanda samman ingredienserna
låt koka i 30-40 sek
Häll upp i glas, sätt in i kylskåp för att börja stelna.
Nu börjar du om direkt med lager 2
Blanda samman ingredienserna
låt koka i 30-40 sek
Låt svalna något. Fördela lager 2 över den lager 1.
Ställ i kylskåp tills de skall ätas
Jordgubbssalsa:
Jordgubbar (färska) 12,0 styck
Basilika (torkad) 1 msk
Balsamvinäger 3,0 msk
Vaniljsocker 1 msk
Sambal olaek 1/2 tsk
Blanda allt utom jordgubbar som skärs i bitar och blandas
med vätskan sedan
Låt stå kallt och vila till servering
Ställ glasen med pannacottan i mitten på en tallrik.
Skeda
jordgubbssalsa ovanpå pannacottan.
Servera
----------------------------------
Dagen efter - idag med andra ord
Eftersom jag tänkte att det skulle vara bra med ett gott bröd till frukost
Sä hade jag varit förutseende och bakat detta goda grova brödet med aprikoser
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
2 dl solroskärnor
2 dl hackade torkade aprikoser )
4 dl filmjölk
0,5 dl flytande honung
0,5 dl lingonsylt
----------------------------------
Sä hade jag varit förutseende och bakat detta goda grova brödet med aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Blanda alla torra varor i en bunke
Rör i yoghurt, honung och lingonsylt
Klicka ned smeten i en smord avlång form (1 liter )
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 - 60
minuter
Stjälp upp och låt svalna under bakduk
----------------------------------
Och innan Janne skulle åka hemöver så bjöd jag på lunch
1 st
ägg
800kg nötfärs
Blandas snabbt med
2 tsk potatismospulver
2 msk chilisause
2-3 tsk baskrydda
Blandar du för länge blir smeten seg = inte bra
Väg burgaren till den vikt du vill ha den och rulla ihop
färsen
Platta till burgare mellan i en påse eller mellan smörpapper
gör den så tunn du kan utan att den spricker
Styckfrys över natten och förpacka dagen efter
Kanon att bara plocka ur frysen och lägga på grillen
Idag öste jag på massor av American BBq krydda
Du väljer vilken du vill ha
Dagens Lunch
Kolgrillad 200 gr Cheeceburgare
Hammagjord Dressing
Rå lök & Sallad
Kolgrillad 200 gr Cheeceburgare
Hammagjord Dressing
Rå lök & Sallad
Vill ha mer nu
Tack för denna gång
Hoppas ni hittade något som inspirerade.
Hoppas ni hittade något som inspirerade.