Detta går att göra i stekgryta i ugn - men kräver då mer passning
Receptet är rejält reviderat
lördag 26 november 2011 - Älskar högrev
Idag skulle jag prova det i min Crock-Pot
Dessutom skulle jag ju få matgäst ikväll..
Men försov mig rejält och fick inte igång grytan så tidigt som jag ville.
Fick mixtra lite med effekten - och det blev riktigt bra till slut.
Min matgäst är proppmätt...
Kryddsmör
1 tsk riven vitlök
1 tsk timjan
1 nypa salt
Blandas väl, kyls, skivas
Ingredienser: ca 5-6 port
1-2 st köttbuljongtärningar
1,5-2 dl rödvin (smaksak)
kryddsmör
Gör så här:
1. Bryn köttet runtom
2. Lägg ned köttet i Crock-Poten och
tillsätt alla ingredienser förutom grädden
3. Ställ värmen på låg och tiden på
7 timmar. kör
4. Tillsätt grädden, smaka av med
salt, på med locket igen
5. Sista halvtimmen låter du grädden
puttra med.
Högrev med Rödvinsgräddsås
Serverat med
Smörfräst Rödkål och Frittar