![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEge9Zrm4LexIj065s6p1r-etzDPFP6PTrHn8tON0_5pwJ1izjWWV3Ge_PrWpuA07eeXs1ECG67-TpRsTGOZb8YJ-yd7B8TxFa_4_q9UFzmb1FZ6Bp1ASjsEpGdkkZZ-8-og-ePsITQ59tas/s320/2015-06-03+Baconlindad+Sambalkycklingben+02%252C1.jpg)
10-12 st baconskivor
Marinad med Sambal Olaek (<--här hittade jag marinadreceptet)
2 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor finrivna
2 msk tomatpuré
1 msk soja
1 msk sambal oelek
1½ msk flytande honung
2 krm nymald svartpeppar
Spartips:
Du kan ta hälften av marinaden, och vända på påsen med jämna mellanrum.
Blanda alla ingredienser till
marinaden i en liten skål.
Lägg köttet i dubbla plastpåsar och
häll över marinaden.
Knyt ihop påsarna och låt marinera
i kylskåpet i minst 2 timmar (Jag körde över natten).
Låt köttet rinna av väl.
Salta lite lätt
Linda kycklingbenen med bacon
Stoppa in i 200 graders ugn i 30 min,
Ta ut och förbered tillbehör.