tisdag 14 mars 2017

Chili Pot-Con Carne 2017 - Recept



Alltså en slökokad Chili con carne i Crock-Poten

Idag har jag lärt mig något nytt
Att ta fram vaccad köttfärs, tina den och lägga ned den direkt i pottan 
funkar sämre än om man lägger den frysta köttfärsen i pottan.

Se till att bryta isär den tinade köttfärsen ordentligt om du inte försteker eller lägger ned den fryst.

Lite av ingredienserna
Vad som saknas är paprikan, spiskummin och svartpeppar

Då kör vi
Blanda:
500 g köttfärs
2 burk coctailtomater
200 g gul lök, finhackad (2 st)
175 g vitlök finhackad (4 st)
2 st köttbuljongtärningar, rivna
2 dl chilisause
1 dl vatten
½ tsk sambal oelek (hade ingen röd färsk chili)
1 msk tomatpuré
1 tsk svartpeppar, grovmald
8 msk chilipowder (halva burken)
1 tsk spiskummin
Starta slökokaren på låg och 5½ tim
När det är 1 timme kvar
Rör om, och separera färsen lite

Tillsätt:
1 burk heinz baked beans
330 g kidneybönor, avrunnen
125 g röd paprika, grovhackad
140 g majs, avrunnen

Lägg på locket och kör ytterligare 30 min

Lyft av locket och öka till hög effekt
Nu ska chilin reduceras i ca 30 min, rör om då och då
Passa på att smaka av om du vill ha mer kryddor nu




 Chili Pot-Con Carne
Rostat bröd
Créme fraishe