Alltså en slökokad Chili con carne i Crock-Poten
Idag har jag lärt mig något nytt
Att ta fram vaccad köttfärs, tina den och lägga ned den
direkt i pottan
funkar sämre än om man lägger den frysta köttfärsen i pottan.
Se till att bryta isär den tinade köttfärsen ordentligt om
du inte försteker eller lägger ned den fryst.
Lite av ingredienserna
Vad som saknas är paprikan, spiskummin och svartpeppar
Då kör vi
Blanda:
2 burk coctailtomater
½ tsk sambal oelek (hade ingen röd färsk chili)
1 msk tomatpuré
1 tsk svartpeppar, grovmald
8 msk chilipowder (halva burken)
1 tsk spiskummin
Starta slökokaren på låg och 5½ tim
När det är 1 timme kvar
Rör om, och separera färsen lite
Tillsätt:
1 burk heinz baked beans
Lägg på locket och kör ytterligare 30 min
Lyft av locket och öka till hög effekt
Nu ska chilin reduceras i ca 30 min, rör om då och då
Passa på att smaka av om du vill ha mer kryddor nu
Chili Pot-Con Carne
Rostat bröd
Créme fraishe