Köks Fakta

lördag 11 mars 2017

Karrékebab med salsadressing och pilaffris - Recept


Alltså kött på en pinne


Detta behövs:
400-500 g karré, i 1,5 cm kuber

Marinad:
1 msk mrs chengs mushroom soy
1 msk ketchup
1 msk sweet baby rays bbq sause
1 msk rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk grovmald svartpeppar
1 tsk salvia, torkad
1 msk ingefära, torkad





Jag marinerade karrébitarna ca 24 tim
Trädde dom på spett, la dom på galler med behållare under
Stoppade in dom i kall ugn, startade ugnen på 100 grader varmluft (+25 vanlig ugn)
1½ timme till 72 graders innertemp i största biten.



Kall sås:
1 del vitlökspulver
3 del salsa
3 delar créme fraische
Rör ihop









Sedan gjorde jag ett Pilaffris som jag - när det var 4 min kvar - tillsatte röd paprika, majs och gröna ärtor i.


Karrékebab
Salsadressing
Pilaffris med paprika, ärtor & majs