Årets variant blir det lite mera
sting i min BBq sås
Jag har bytt ut flera kryddor och
ökat mängden på andra
Jag är återhållsam med den rökta paprikan
Har gärna större delen av röksmaken från det jag grillar
Hoppas ni kommer att gilla den
Tips - blanda den med majonäs till din hamburgare
3
msk olivolja
1 msk tomatpuré
4 msk rödvinsvinäger
4-500 g tomatkross
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk oregano
½ tsk chili flakes
2 nypor cayennepepper
1 tsk rökt paprikapulver
Gör så här:
Hetta upp olivolja i en gryta
Tillsätt lök och vitlök - minska
värmen
Fräs försiktigt till löken är
genomskinlig utan att bränna den
Tillsätt tomatpurén som får fräsa
med lite
Tillsätt resten av ingredienserna
- rör om
Sätt på lock och sjud i 1-1½
timme - rör om då och då
Mixa slätt, Passera genom en sil
(tryck genom sil med hjälp av slickepott)
Rengör grytan - och häll den
passerade såsen i grytan
Låt reducera (koka ihop) 10-15
min i taget (utan lock) på låg värme till dess du tycker att du har en bra
konsistens - (jag ville ha min ganska tjock i år)
Glöm inte att röra om varje gång
ni kollar den så den inte bränner fast i pannan
Förslag att smaka av såsen med på
slutet:
Rökt Paprikapulver
Sambal Oleak
Honung
Salt
Jag satte i:
2 msk honung
1 tsk sambal oleak
½ tsk salt
Gav det hela ett snabbt uppkok
Kyl snabbt och häll på i väl
rengjord flaska(or)