söndag 27 juli 2014

Recept: Matjeslåda på mitt vis

Till att börja med.
Detta är min favorit Matjessill



Kvällens middag
 Kockens Matjeslåda
Rödbetor
Smörstekt Spenat


Recept: Kockens Matjseslåda

Detta behövs:
9 - 10 st medelstora potatisar, grovt strimlade
2 burkar matjessill strimlad med vätska
1 rödlök finhackad
3-4 dl creme fraishe
1 msk dill

Gör så här:
Blanda vätskan från matjessillen med creme fraiche
Koka upp
Tillsätt, löken, sillen, potatisen - rör om
Låt sjuda under omrörning ett par minuter
Häll upp i gratängform
Kör i vanlig ugn 200 grader och varmluftsugn 175 grader i 1 tim
Om det börjar bli för bränt - lägg över lite alufolie

Jag körde utan alufolie hela tiden för jag ville ha lite bränt

Låt vila i 15 - 30 min så den sätter ihop sig.

Smaklig spis