Fläskytterfilésås -
Detta behövs:
1 msk smör
3 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
1½ msk mushroom soy
1 msk worcestershire
sause
½ tsk salt
1 tsk rosmarin
1 tsk grovmalen
svartpeppar
3 msk oregano,
torkad
Fläskytterfilésås -
Gör så här:
Hetta upp 1 msk smör
och 2 msk rapsolja
När smöret slutar
fräsa
Tillsätt färs, lök
och tomatpuré och bryn
Pudra över vetemjöl
och rör om
Tillsätt tomatkross
och vatten, rör om
Minska värmen till
ca 1/6
Tillsätt resten, rör
om, lägg på lock
Låt puttra på låg
värme minst 60 min
(ju längre desto
bättre, 2-3 timmar perfekt)
Rör om då och då så
det inte bränner i botten
Smaka av med salt
och svartpeppar. om det behövs
Ostsås -
Ingredienser:
1 lit mjölk 3%
1 tsk vitlökspulver
eller ½ riven vitlöksklyfta
baskrydda (1-9
Vitpeppar-Salt)
Ostsås - Gör så här:
Smält smöret och
tillsätt vitlöken
Vispa i mjölet slätt
Tillsätt mjölken
under vispning - lite i taget
Låt sjuda i 5
minuter
Tillsätt den rivna
osten - (spara lite till toppa lasagnen med)
Rör ihop och ta från
plattan
Smaka av med
baskryddan
--------------
Nu är det dags att
montera lasagnen
Snåla inte med
ostsåsen
Först ostsås
Pastaplattor
Köttfärs + ostsås
Pastaplattor
Köttfärs + ostsås
Pastaplattor
Köttfärs + ostsås
Pastaplattor
Avsluta med mycket
ostsås och riven ost
Gratinera i vanlig
ugn 225 grader
Eller 200 grader i
konvektorugn
Ca 30 min