Det pratas ofta om Maillardeffekt när frågan om man ska
tillaga köttbullar och dyligt i Crock-Potten.
Jag försteker aldrig mina köttbullar, biffar eller liknande
innan jag kör dom i Crock-Potten.
Jag gör så stora mängder att när jag ska äta så
fräser jag på dom i stekpannan och därigenom får jag samma effekt - Varför göra det 2 ggr.....
Nog om detta nu återgår vi till Baconjärparna
Baconjärpar i min Crock-Pot - Detta behövs:
1 förp blå band fransk löksoppa
1 msk lökpulver
½-1 msk baskrydda (smaksak)
1½ dl grädde
1 msk kikkoman soy sauce
1 msk mrs
chengs muschroom soy
OBS !!! Blanda aldrig kallt och varmt om det inte ska på
spisen direkt (bakterietillväxt)
Så här gjorde jag:
Blandade potatis, bacon, ägg, chilisause, fransk löksoppa
och grädde
För att lättare blanda med köttfärsen
Tillsätt köttfärsen och arbeta ihop allt
Gör ett stekprov för att kolla kryddningen.
Jag använde ett 6 cl snapsmått för att få jämn storlek
Blöter mått och händer i kallt vatten mellan varven för att
det inte ska klibba så mycket.
Sedan blandade jag vatten och mrs chengs muschroom soy
Hällde det över järparna
Körde 4 timmar på låg
Tog upp järparna ur grytan och silade av skyn
Den kan du använda som såsbas och komplettera med grädde o
kryddor.
Jag sparade min sky för ett senare projekt.
Jag åt inte precis när det var klart - så jag fräste på den
mängd jag skulle äta i stekpanna med smör när det blev dags för min sena middag.
DAGENS MIDDAG
Baconjärpar med Potatisgratäng