Jag älskar revben
I år gör jag 2 olika varianter till jul
Här kommer det första
Revben 1 kg - Marineras
Marinad
Glögg 2-3 msk
Rödvinsvinäger 1-2 msk
Kalvfond 1 msk
Rapsolja ½ dl
Ingefärapulver 2 msk
Salt 1 msk
Rör ihop marinaden
Lägg revbenen i en fryspåse och häll över marinaden, knyt ihop påsen
Ta gärna en påse till över och knyt ihop, håller bättre tätt
Lägg i kyl, och marinera minst 4 timmer gärna mer- vänd då och då.
Salta och peppra
In i ugn 75-90 grader på galler i ugnsform, benen nedåt
Kör till innertemp 67 grader
Ta ut och låt svalna ca 20 min
Glaze
Kechup 1 msk
Senap 1 msk
Sirap mörk 2 msk
Honung 2 msk
Rör ihop glaze - pensla köttet
In i ugnen 225 grader ca 15-20 min eller innertemp 72 grader
Vilket som kommer först
Nu får den kallna
Sedan lägger jag den i folie till på julafton
Då jag skär isär den.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzQXO6DINAjWZLyHFKZeUyqxp74mF1lOXGB6PX-A_nBb50ssiJifOsQpFFtbPvkQkhC939TuF3P3NioIES8VKjtaeicwo3Hdk6r23SUP2rNON_34JP9HPlCgbkTg78QpQk3xzsOjvbfnDk/s640/2015-12-20+Jul+2015+Revben+i+ugn+09.jpg)
#Jul #Revben