lördag 24 januari 2015

Porter Picnic i Crock-Pot

Crock-Poten har jobbat nattpass

Idag blev det billig picnicbog som fick gå i pottan över natten

Detta går ju givetvis att göra i vanlig stekgryta
Men fodrar då mer jobb och övervakning

1,5 kg        picnicbog i grova bitar
1 st            stor gul lök, tärnad
1 lit            porter (2 flaskor)
3 msk        kalvfond, konc
2 msk        mushroom soy
0,5 dl         svartvinbärssaft, konc
1 näve       torkade lätt krossade trattkantareller (ca 1 dl)
2 tsk          salt
1 msk        kryddpepparkorn
1 msk        enbär
5 st            lagerblad

Lägg allt i pottan - kör 8 timmar på låg
Red med maizena (1 msk i dl-mått blandas med lite vatten)
Kör ytterligare30-40 min på låg
Servera

Jag valde Jasminris och Svartvinbärsgelé till Portergrytan
 Gott var det