onsdag 20 augusti 2014

Recept, Tips & Inspiration - Sparrissoppa - Högrevsragu

Dagens Förrätt:
Sparrissoppa med tunnbröd

Tipset:
Ni vet stockarna längst ned på sparrisen - kasta den INTE

Receptet:
Jag hade stockar i frysen, la dom i en kastull med 2 tärningar grönsaksbuljong
Täckte med vatten.och lät det sjuda i 20 minuter

Mixade allt rejält med mixerstav (går bra i en matberedare oxå.)
Passerade genom sil i en skål
Hällde tillbaka vätskan, toppade med ca 2 dl grädde
Kokade upp samtidigt som jag vispade soppan.
Tillsatte dragon och finhackad persilja.
Smakade av med salt o vitpeppar.
Redde av med lite maizena - till lätt krämig konsistens
Smaklig spis. 
----------------------------------
Dagens Varmrätt
Högrevsragu med Baconcouscous

Inspiration:
Bacon i couscous är gott


Det ska vara gött å leve