Älgfärssoppa på mitt vis
Detta recept går att göra fortare, men jag tycker den blir godare med långkok
700 g älgfärs
250 g vitkål, strimlad
2 st gula lökar, i grova bitar
6 st vitlöksklyftor, grovhackade
500 g tomatkross
2 lit vatten
1 msk rosmarin
2 msk oregano
2 msk worchestershire sause
2 msk Mrs Chengs mushroom soy
4 st köttbuljongtärningar
150 g kålrot, i småbitar
250 g morot, i småbitar
10 cm purjo, strimlad
Stek lök, vitkål och vitlök så dom tappar spänst
Häll över i stor gryta
Bryn köttfärsen med tomatpurén och häll i grytan
Tillsätt tomatkross, vatten, buljong och kryddor
Lock på - låt sjuda i ca 2 timmar
Tillsätt
kålrot, i småbitar
morot, i småbitar
Sjud i 30 min
Tillsätt
purjo, strimlad
Sjud i 30 min - Smaka av med salt och peppar