Älgköttbullar / Älgpannbiffar i Crock-Pot 2022
Jag hade en bit fläskytterfilé som fick gå genom kvarnen, men det går lika bra med blandfärs.
Ingredienser:
700 g älgfärs
500 g fläskytterfiléfärs
1 stor gul lök mald eller riven
1 dl grädde
1 ägg
5 msk ströbröd
1½ msk baskrydda (9 delar salt, 1 del vitpeppar)
Ingredienser:
700 g älgfärs
500 g fläskytterfiléfärs
1 stor gul lök mald eller riven
1 dl grädde
1 ägg
5 msk ströbröd
1½ msk baskrydda (9 delar salt, 1 del vitpeppar)
½-1 tsk timjan
1 svampbuljongtärning, rives
Gör så här:
Blanda alltihop väl
Stek en liten provbiff och smaka av kryddningen
Krydda på om det behövs
Smörj botten på slökokaren
Rulla köttbullar (alt gör biffar)
Lägg i slökokaren
Kör 4 tim på låg effekt
Ta reda på vätskan till såsbas
Köttbullarna / biffarna bryns i stekpanna innan servering
Om du vill steka bullar/biffar i stekpanna så ställ färsen kallt 1 timme före så att färsen blir lite fastare.
1 svampbuljongtärning, rives
Gör så här:
Blanda alltihop väl
Stek en liten provbiff och smaka av kryddningen
Krydda på om det behövs
Smörj botten på slökokaren
Rulla köttbullar (alt gör biffar)
Lägg i slökokaren
Kör 4 tim på låg effekt
Ta reda på vätskan till såsbas
Köttbullarna / biffarna bryns i stekpanna innan servering
Om du vill steka bullar/biffar i stekpanna så ställ färsen kallt 1 timme före så att färsen blir lite fastare.