Ingredienser:
2 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
250 gul lök, finhackad (2 st )
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 burk hot tacosås / hot salsasås (230 g )
(ev maizenaredning)
1 pkt tortillas (8 st medium)
Gör så här:
Hetta upp oljan
Fräs tomarpuré hastigt
Tillsätt köttfärsen, bryn
Tillsätt morötterna, bryn
Tillsätt spiskummin, cayennepeppar, oregano, salt, lök,
majs, jalapénos, spad och vatten
Rör om och sjud under lock 15-20 min
Ta av locket och låt vätskan sjuda bort, rör om då och då
(Om du vill kan du reda med maizena när det mesta av vätskan
är borta, det gjorde jag för att få färsen att ”ta ihop”)
Fördela röran på alla 8 tortillabröd
Lägg på lite riven ost
Rulla ihop och lägg i stor gratängform
Toppa med resten av osten
Ca 20 min 175 grader varmluftsugn (+25 grader i vanlig ugn)
Done