lördag 7 april 2018

Kålpudding i min Crock-Pot - Uppdaterat recept



Länge sedan jag gjorde kålpudding
Men de är både gott nyttigt och billigt
Idag får ni ett uppdaterat recept för Crock-Pot

Husmanskost på mitt sätt

400 g vitkål, finstrimlad
1 st stor gul lök, finhackad
1+1 dl kokt ris
400 g blandfärs
1 dl grädde
1 st ägg
1 tsk dijonsenap
3 msk potatismjöl
1-2 msk rapsolja att steka i + lite till slökokaren
baskrydda (9 del salt och 1 del vitpeppar)
125 g bacon



Hetta upp en en panna med rapsolja
Stek löken i rapsoljan
Tillsätt vitkål och låt steka ihop på låg värme - rör om då och då
Tillsätt 1 dl av riset och krydda med salt och vitpeppar efter egen smak

Blanda färsen med 1 dl kokt ris, grädde, ägg, potatismjöl, dijonsenap, 2 tsk baskrydda och hälften av vitkålsfräset
Formas och lägges i botten av pottan (lite olja i botten på pottan)
(Gör utrymme på båda sidor av kålpuddingen)
Andra hälften av vitkålsfräset lägges över köttfärsröran
Toppa med 1 pkt baconskivor
Kör slökokaren på låg effekt 6 tim


Gräddsås:
30 g smör
1 msk vetemjöl
5 dl grädde
1½ tsk muschroom soy
1½ tsk kalvfond, konc
1½ tsk dijonsenap
baskrydda

Hetta upp en såspanna
Smält smör
Tillsätt vetemjöl och vispa ihop med smöret,
Tillsätt gräddmjölk i omgångar
Tillsätt soja, fond och senap
Låt puttra minst 5 min
Vispa ihop, smaka av med baskrydda
Låt koka upp och såsen är klar att servera


Kål-Pot-Pudding
Gräddsås
Smörstekt kulpotatis
Lingonsylt