Länge sedan jag gjorde kålpudding
Men de är både gott nyttigt och billigt
Idag får ni ett uppdaterat recept för Crock-Pot
Men de är både gott nyttigt och billigt
Idag får ni ett uppdaterat recept för Crock-Pot
Husmanskost på mitt sätt
1+1 dl
kokt ris
1 tsk dijonsenap
3 msk potatismjöl
1-2 msk rapsolja att steka i + lite till slökokaren
baskrydda (9 del salt och 1 del vitpeppar)
Hetta upp en en panna med rapsolja
Stek löken i rapsoljan
Tillsätt vitkål och låt steka ihop på låg värme - rör om då
och då
Tillsätt 1
dl av riset och krydda med salt och vitpeppar efter egen
smak
Blanda färsen med 1 dl kokt ris, grädde, ägg, potatismjöl,
dijonsenap, 2 tsk baskrydda och hälften av vitkålsfräset
Formas och lägges i botten av pottan (lite olja i botten på
pottan)
(Gör utrymme på båda sidor av kålpuddingen)
Andra hälften av vitkålsfräset lägges över köttfärsröran
Toppa med 1 pkt baconskivor
Kör slökokaren på låg effekt 6 tim
Gräddsås:
1 msk vetemjöl
1½ tsk muschroom soy
1½ tsk kalvfond, konc
1½ tsk dijonsenap
baskrydda
Hetta upp en såspanna
Smält smör
Tillsätt vetemjöl och vispa ihop med smöret,
Tillsätt gräddmjölk i omgångar
Tillsätt soja, fond och senap
Låt puttra minst 5 min
Vispa ihop, smaka av med baskrydda
Låt koka upp och såsen är klar att servera