Uppdaterad 2020-04-04
Det ska ju egentligen vara korngryn i pölsa
Men jag hade inga hemma så jag tog risgryn istället
Sedan så har jag inte gjort pölsan på inälvor utan med
nötfärs och bacon
7-9 dl
vatten
½ tsk Salt
Koka upp, låt sjuda 25-40 min - grynen ska vara mjuka
Rör om då och då, fyll på vatten om det tar ihop för mycket
Ställ åt sidan
1-2 msk kryddpepparkorm, mortlas (smaksak)
1 msk timjan
½ tsk salt
½-1 dl
vatten
½ msk
worchestershire sauce
1 tsk mrs
chengs mushroom soy
1 msk
rapsolja
Hetta upp oljan och fräs bacon
Tillsätt löken och fräs hastigt
Tillsätt köttfärs och bryn
Tillsätt vatten, kryddorna, buljongen, worchestershire och
soja
Rör om - Sätt på locket och låt sjuda ca 15 min på låg värme
Vänd ned risgrynsgröten och tillsätt ca 5 dl vatten
Rör ihop - Sätt på locket och låt sjuda ihop ca 15 min på
låg värme
Lyft av locket och låt sjuda till önskad konsistens
Smaka av med salt, vit-, svart- och kryddpeppar