1 gång per år gör jag en
egen bbqsås
Detta är 2017 varianten –
med mer hetta än tidigare
½ dl mrs chengs mushroom soy
2 tsk sambal oelek
2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
1 msk tomatpuré
½ dl mörk sirap
½ msk socker
(smaka av med - chilisause, salt, rökt
paprika)
Gör så här:
Blanda ingredienserna
Sätt på lock och sjud i 1-1½
timme - rör om då och då
Passera genom en sil (tryck
genom sil med hjälp av slickepott)
Rengör grytan - och häll den
passerade såsen i grytan
(Vill du ha det hetare, mixa
såsen innan du passerar den.
Då får du dessutom större mängd
sås.
Jag mixade inte)
Låt reducera (koka ihop)
10-15 min i taget (utan lock) på låg värme till dess du tycker att du har en
bra konsistens (jag körde ca 30-40 min)
Glöm inte att röra om varje
gång ni kollar den så den inte bränner fast i pannan
Smaka av med chilisause,
salt, rökt paprika till egen smak
Ge det hela ett snabbt
uppkok
Kyl snabbt och häll på i väl
rengjord flaska(or)