måndag 3 oktober 2016

Pocherad vit fisk - Recept


I detta recept kan du välja vilken vit fisk du vill
Tänk bara på att buljongen måste täcka fisken

Jag valde Hajmal / Pangasiusfilé för att det är en billig fisk

Pocherad Hajmal - Recept:

ca 300 g hajmal eller annan vit fisk

Buljong:
1 lit vatten
2 st fiskbuljongtärningar
10 cm purjo, grovhackad
1 tsk fishsause
2 tsk hummerfond
1 tsk citronpeppar
1 tsk fiskkrydda (knorr)
1 tsk salt
1 tsk dill (torkad)

Kokade upp buljongen i en traktörpanna,
Lät den sjuda ett par minuter
Lade ned dom vältinade fiskfiléerna och stängde av plattan
Sedan fick det stå i 10 min

(Tänk på att tjockare filéer tar längre tid)
Servera direkt
---------------
Pocherad Hajmal
Tzaziki
Smörstekt Kulpotatis
Räkor
Gröna Ärtor
Citron