lördag 17 september 2016

Fläskytterfilé & Baconcheezburgare - Recept


Fläskytterfilé & Baconcheezburgare

1 kg fläskytterfilé, mald
100 g bacon, mald
80 g stekt gul lök, mald/mixad
2 tsk timjan
2 tsk ingefära
2 msk potatismjöl
1 ägg

Gör så här
Blanda allt hastigt utan att överarbeta det
Låt vila övertäckt i kylen en tim.

Väg/mät upp biffar i önskad mängd
(dom går inte att forma nu)
Jag vägde upp 200 g (blev ca 150 g färdigstekt biff)


Starta ugnen på ca 200 grader
Hetta upp olja och smör i en stekpanna
När fettet nästan tystnat
Sänk värmen till hälften
Lägg ned smeten och platta till en burgare
Stek ca 2-3 min på var sida, lägg upp i ugnsform
Kör klart i ugn i ca 10 minuter
Är innertempen 72 grader är det klart


Servering
Fläskytterfilé & Baconcheezburgare
Dubbelcheddar
Gurkmajonäs
Sallad
Rå lök
Bröd