Jag gillar min Kalops mustig och långkokt
Detta behövs:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsSjdiawnPc1ZqiFi7RXaGu8ByHoyTgWKTjGlOI2VMJDsI4sAN8oUTNlGrzvTACMZUGv8Zzhc44NhsVBFoNPq3CkYEHN0_ETb6pMyrfFnpD3fUkS43YuzXN11HELXDnL2ZzgPY9qKQFIHZ/s320/2013+09+15+Mustig+Sk%C3%A5nsk+Kalops+0a.jpg)
1 klick smör
1 skvätt rapsolja
2 gula lökar grovhackade
1 kg fransyska eller högrev i grova bitar
1,5 msk kryddpeppar (minst), mortlad
3 köttbuljongtärningar
3-4 lagerblad
1 lit vatten
2 st morötter, skivade
Maizena till redning
Salt o peppar
lök, smör och olja i pannan på full värme
tillsätt köttet och kryddpepparn - bryn runtom
tillsätt lagerblad, buljongtärningar och vattnet
lock på - sjud i 2 timmar
efter 2 timmar tillsätt de skivade morötterna
sjud 30-40 min till
Smaka av med salt och vitpeppar
Så här långt är det bra diabetesmat
Men mitt val av tillbehör är inte optimalt
Dagens middag:
Skånsk mustig Kalops
Stekt potatis
Snittgurka (innehåller socker)