Andra gången denna vecka så blir det långkok med älgben.
Men denna gång med ett annat avslut.
(klicka på bilderna så blir dom större)
Laddat en långpanna med älgben, morötter, rotselleri, kålrot, purjo och tomatpuré.
Rostade allt i 225 graders ugn i 35 minuter
Satte allt i en stor gryta med vatten, rosmarin, lagerblad, kryddpeppar, kryddnejlika, kanelstänger, Worcestershire sause.
Satte lock på grytan och lät allt sjuda i 18 timmar
Jag tog undan undan älgbuljong som ska användas till Blöta
Det är en beställning av han som förser mig med råvarorna.
Resten av buljongen kokar jag fond på
Här har vi Älgskrap till höger och fondkokt till vänster
Smörstekte hackad rödrök, tillsatte älgfond och älgskrapet.
Hällde 5 dl grädde över och saltade lite
Medan potatisen kokade fick köttet och grädden koka ihop - rörde om då och då
Gräddstuvat Älgskrap -Kokt potatis
Lingonsylt - Snittgurka
Min matlagarhelg fortsätter imorgon - Häng med.