Rune Matomanen - Matälskare
Välkommen till min kokbok på nätet
Jag älskar mat - laga mat - fota mat - och göra människor glada
Köks Fakta
(Flytta till ...)
Startsida
Köksfranska & Omvandlingstabeller
Favoritbilder
HERRKLUBBEN
Min gamla blogg
Skolamat
▼
fredag 15 april 2016
Runes snabba Filmjölksbröd - Recept
Runes snabba filmjölksbröd
2 dl
rågmjöl
5 dl
vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl
russin
1 dl
riven lagrad prästost
1 dl
riven morot
1 dl
rivet äpple (jag hade granny smith)
5 dl
filmjölk
0,5 dl
mörk sirap
0,5 dl
lingonsylt
Blanda alla torra varor i en bunke
Rör i filmjölk, sirap och lingonsylt
Rör i resten
Klicka ned smeten i en smord avlång form (
1 liter
)
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 - 60 minuter
Stjälp upp och låt svalna under bakduk
‹
›
Startsida
Visa webbversion