Bra att ha, stor
gjutjärnsstekpanna med lock
Har du inte det så
ta det du har (ugnssäkert)
1-2 msk tomatpure
3 msk vegete krydda
3 tsk vetemjöl
1 burk falcon
bayerskt (50 cl)
2
köttbuljongtärningar
½-1 tsk salt
1-1½ msk hel
kryddpeppar, mortlad
2-3 lagerblad
Smör och rapsolja
till stekning
Ev lite vatten
Gör så här:
Skiva, kött, lök och
potatis tunt
(Låt potatisen ligga
i kallt vatten till dess den ska i)
Hetta upp 2 msk smör
och 3 msk olja
När smöret slutar
fräsa - tillsätt köttet och tomatpurén
Minska värmen till
hälften
Krydda med 2-3 msk
vegete - fräs till gyllenbrunt
Tillsätt löken och
fräs ca 3 min till
Pudra över mjölet,
rör ihop
Lägg i
buljongtärningar och övriga kryddor
Häll över ölen, sätt
på locket, sjud i 15-20 min på låg värme
Tillsätt potatisen
och blanda runt
Tillsätt ev lite
vatten så det nästan täcker allt
Stoppa in i ugnen på
200 graders värme
Kör ca 30-35 min -
det ska börja brännas på topparna
Kolla med
potatispinne
Smaka av med salt
Servera med
snittgurka och rödbetor