Järpar med doft av
mellanöstern
1½ st (180 g ) finhackad stor gul lök smörfräst
2-3 tsk spiskummin
1 msk baskrydda
Gör så här:
Löken finhackas (jag körde
matberedare)
Svetta löken på låg värme ca
15-20 min
Rör om då och då - låt
svalna
(det går att fuska med 1
msk lökpulver, men.....)
Rör ihop ingredienserna -
överarbeta inte smeten - då blir den seg.
Gör ett stekprov - krydda extra
om det behövs
Jag brukar låta smeten vila
övertäckt i kyl några timmar
Den blir lättare att jobba
med
Dags att forma järparna
Jag tycker järparna blir
lagom stora om man använder ett dl mått (ca 90 g )
Lägg på en ugnsplåt med
bakplåtspapper på
Stek i ugn ca 15-20 min i
200 grader varmluftsugn (+ 25 grader i vanlig ugn)
Innertemp 69-71 g är dom klara
Ajvarjärpar
Ris
Vitlöksdressing