1-1½ tsk salt
1 msk hel kryddpeppar mortlas
½ tsk rosmarin mortlas
½ dl ströbröd
1½ dl grädde
smör och rapsolja till stekning
smör och rapsolja till stekning
Gör så här:
Stek löken på låg värme i rapsolja ca 15 min till mjuk o
glansig
(utan att den bränns)
(det går att fuska med 1 msk lökpulver, men.....)
Ställ åt sidan och låt kallna
(blanda inte varmt och kallt)
Rör ihop ingredienserna - överarbeta inte smeten - då blir
den seg.
Gör ett stekprov - krydda extra om det behövs
Jag brukar låta smeten svälla i kylen någon timme
Dags att forma och steka biffarna
Jag tycker biffarna blir lagom stora om man använder ett dl
mått (ca 90 g )
Hetta upp rapsolja, tillsätt smör
När det slutar fräsa, minska värmen till effekt 3 (av 6)
Stek biffarna i ca 3 min/sida på medel värme
Efterstek biffarna i 200 graders ugn
ca 7 minuter tills 69 gr innertemp